Magyar

Csak ezen az oldalon találhat információkat magyarul.

Minden fontos információt itt találhat.

Egyéb információk angolul, románul és németül állnak rendelkezésére.


GO TOP

Esemény

A VADÁSZD A FARKAST – 2013 egy ATV és Motoros Hard Enduro verseny, melynek színhelye az erdélyi Kisbánya (Băișoara Munte) település, Kolozsvártól (Cluj-Napoca) 50 km-re.

Az ATV/Quad/UTV és Enduro kategóriák teljesen el vannak választva egymástól úgy az útvonalat, mint a verseny napját illetően. Az ATV/Quad/UTV kategóriák az ADVENTURE és EXTREME alcsoportokra vannak felosztva.

Az ENDURO kategória az A-profi, B-közepes és C-hobby alcsoportokra van felosztva.

Abban az esetben, ha egy teli tank nem elég egy versenynapra, a szervezők biztosítják az üzemanyagot az útvonal befejeztéig.

A kategóriák és az alcsoportok közötti különbségek az alábbi táblázatban vannak összefoglalva:

{yoogallery src=[/images/media/lang_info/hu/] width=[300] height=[198px] }

Dátum: 2013 május 1-4, szerda délutántól szombat délutánig.

Helyszín: Románia, Erdély, Kolozs megye (județul Cluj), Kisbánya település (Băișoara Munte), 1 km-re az aszfaltos út befejezte előtt az Andrea Panzióban (Hotel Andrea).

Parkoló: Őrzött parkoló a starthely mellett. A szervezők nem vállalnak felelősséget az őrzött parkolón kívül ellopott ATV-k miatt.

Szállás: A szervezők foglalják le a résztvevők számára.

Kisbányán nincsenek üzletek vagy benzinkutak.

Időjárási előrejelzés: AZ IDŐ KOLOZSVÁRON (Cluj-Napoca)

GO TOP

Enduro licensz

Mivel az esemény a Román Motorbiciklis Főderáció címere alatt történik, a külföldi pilótáknak kötelező módón szükségük van a saját országukból származó licenszre. Vagy: a licenszt az esemény előtt is elő lehet állítani. A licensz előállításához orvosi vizsgálatra és egészségügyi biztosításra van szükség. A licenszt a RMF képviselőinek kell kifizetni és ára 15 euro, az egészségügyi biztosítás pedig 10 euro. Az orvosi vizsgálatokat bármely sportklinikán el lehet vágezni az ön lakótelepűlésén vagy a helyszínen. Az utóbbi esetben minden sportolónak rendelkeznie kell egy friss EKG-val (Electrocardiograph). Az orvosi vizsgálatért a helyszínen kell fizetni 5 eurot.

Azt tanácsoljuk, hogy a licenszt Kisbányán váltsa ki, mivel így egyszerűbb és olcsó.

GO TOP

A felíratkozáshoz szükséges illetékek és határidők

Benevezési illeték: 160 EURO/személy kifizetése és felíratkozás 2013.04.15 este 12-ig. (az átutalási bizonyítékot e-mailen vagy faxon kell elküldeni); 200 Euro/személy a 2013.04.16 utáni benevezések és kifizetések esetében. Nincsenek kivételek. A benevezés nem lehetséges a helyszínen. Ha április 15-ig jelzi visszalépési szándékát, a befizetett összeg 50%-át visszatérítjük. Amennyiben a visszalépési szándék ez után az időszak után nyilvánul meg, az összeget nem térítjük vissza.

Az illeték átutalása erre a számlára történik

EURO-ban fizetni

ATH Racing

Banca Transilvania

IBAN: RO06 BTRL 0660 4205 N048 24XX

SWIFT: BTRLRO22

GO TOP

Díjak

A díjak egy alcsoportra érvényesek, amennyiben legalább 10 jelentkező iratkozott fel ezekre.

ATV EXTREME: I. díj: termékek xx Euro értékben, II. díj: termékek xx Euro értékben, III. díj: termékek xx Euro értékben.

ATV ADVENTURE: I. díj: termékek xx Euro értékben, II. díj: termékek xx Euro értékben, III. díj: termékek xx Euro értékben.

Minden résztvevő egy érmet fog kapni emlékül.

GO TOP

A verseny programja

1. nap, Szerda

Tehnikai megbeszélés: 9.00 óra

Start: 14.00 óra

Befejezés: megközelítőleg 18.00 óra

A nap befejezése (vissza a starthoz): 19.00 óra

2. nap, Csütörtök

3. nap, Péntek

4. nap, Szombat

Díjkiosztás: 20 – 22.00 óra

GO TOP

Felíratkozás

Az átutalás ide történik:

Fizetés Euro-ban

Kérjük írja fel mindenkinek a nevét az átutalásra, ha egy csoport nevében fizet.

Minden fizetés ide történik:

Cég: ATH Racing

Bank: Banca Transilvania

IBAN: RO06 BTRL 0660 4205 N048 24XX

SWIFT: BTRLRO22

A fizetés oka: benevezési vagy szállási vagy étkezési illeték…a résztvevő nevével, aki számára fizettek!

Online felíratkozás itt: http://www.vaneaza-lupul.ro/atv-quad/race/competitors-area/registration.html

GO TOP

Megérkezés

Használja a Google-Maps-et, hogy megérkezzen: Băişoara Munte (Kisbánya)

Koordináták46°33′37″N23°20′53″E

Google Earth

Ez a Google Earth dokumentum a központi épület helyét mutatja. A dokumentumot a Google Earth programmal lehet megnyitni.

GO TOP

A verseny szabályzata

A szabályzat bármikor módosulhat, ezeket időben jelezzük.

VADÁSZD A FARKAST – 13 egy 4 napos verseny az ATV/Quad/UTV kategóriákban és 2-2,5 napos az Enduro kategóriában.

A végső szabályzat angolul van megfogalmazva. A fordítások helyenként pontatlanok lehetnek.

I. Általános

1. Egy versenyzőt a következő esetben zárnak ki a versenyből:

a. a szervezők útmutatásait nem veszi figyelembe.

b. baleset esetén nem nyújt segítséget. Ha valaki leesik, MEG KELL állni és megkérdezni, hogy minden rendben van-e. Ha segítségre van szükség ezt meg kell adni és segítséget hívni. A segítségnyújtás miatt elvesztegetett idő a GPS-en fog látszani és levonódik az összidőből. VIGYÁZAT: sokk hatása alatt álló személyek gyakran tagadják, hogy szükségük lenne segítségre.

c. nemmegfelelő viselkedés más versenyzőkkel vagy a szervezőkkel szemben.

d. BÁRMILYEN szemét eldobása MÁSHOVA mint az erre kijelölt helyek.

e. versenybe szállás a kötelező védőöltözet nélkül: sisak, mell-, könyök-, térdvédő, valamint megfelelő lábbeli.

f. 15 percnél nagyobb késés a startvonaltól. Minden elkésett percért 2 perc büntetés jár. Egy kivételes büntetés (80% a nap leggyorsabb pilótájának futamidejéből) jár azoknak akik nem jelentek meg a startvonalnál HA a szervezők az első versenyző elindulása előtt legalább egy órával értesülnek a késésről és bizonyítékot mutatnak fel a késés okára vonatkozóan.

2. Faluban a megengedett maximális sebesség 50 km/h az első háztól számítva az utolsó házig. 10 perc büntetés jár a megengedett sebesség áthágásáért. A sebességet a GPS segítségével ellenőrzik! Le kell lassítani az állatok, különösképpen a lovak és a lovasszekerek mellett. Panasz esetén le lesz ellenőrizve a sebesség a GPS segítségével. Ebben az esetben 1 óra büntetés jár.

3a. Az EXTREME, Enduro A és Enduro B csoportoknál nem létezik semmilyen csoportos kiértékelés, minden sportoló önmagáért versenyez. Az ADVENTURE és Enduro C csoportoknál a versenyzőknek maximum 3 járműves csapatokat kell kialakítaniuk.

3b. Minden versenynap egy megadott délutáni órában fejeződik be, melyet a verseny napjának reggelén, a tehnikai megbeszélés alkalmával határoznak meg. A megadott Ellenőrző Pontok (vagy a farkasok az ADVENTURE esetében) elérését a megadott időpont után már nem veszik figyelembe. Fontos: a versenynap hivatalos befejezése után, a pilótáknak el kell hagyniuk az útvonalat és a legkönnyebb hazafele (startfele) vezető úton kell visszatérniük.

4. A verseny ideján nem megengedett a jármű kicserélése. A javításokat bármikor el lehet végezni, de nem vonódik le az időből, ha ezek a verseny idején történnek. Minden sűrgősségi esetben (tehnikai vagy orvosi), amelyben a szervezők ki lesznek hívva, a versenynap befejeztét jelenti a segítségre szoruló versenyző számára, még abban az esetben is, ha a járművet megjavították és működőképes. A működésképtelen járműveket a szervezők CSAK a versenynap hivatalos befejezése után vontatják el.

5. A verseny

5.1. EXTREME és minden ENDURO csoport

5.1.1. Minden versenyzőnek megfelelő GPS-el kell rendelkeznie. Bárki, aki egynél több GPS-el jelenik meg a startnál, ezt be kell jelentse a startvonalnál, ellenkező esetben, ha az első GPS működésképtelen lesz, a másodikat nem veszik figyelembe bizonyítékként. Minden bejelentett és a versenybe vitt GPS-et a megérkezéskor AZONNAL oda kell adni a szervezőknek, még a felszerelés lecserélése előtt is, ellenkező esetben az adatok nem lesznek figyelembe véve.

5.1.2. Az útvonal mentén több GPS pont adott, amelyeket:

a. a helyes sorrendben kell elérinteni a megadott útvonal mentén.

b. az útvonal által megadott helyes vezetési irányban kell elérni a GPS ponttól legkevesebb 50 m-re (=megengedett körzet) és az útvonal által megadott helyes vezetési irányban kell elhagyni (úgy a belépésnél mint az elhagyásnál egy maximum 45 fokos eltérés megengedett).

c. a megszámozott GPS pontokat minimum 50 m-es távolságra kell elérinteni, ellenkező esetben elhibázottnak tekintik. Minden elhibázott pont 20 perc büntetést von maga után.

d. a megszámozott GPS pontok között a pilóták bármerre mehetnek, kivéve a megadott útvonalon visszafele! VIGYÁZAT: balesetveszély!

e. ha a GPS már nem működik a napi útvonal 50% megtétele után, a következő Ellenőrző Pontok elérésének bizonyítására legalább két szemtanú vallomására lesz szükség. A feltétel az, hogy mindkét vallomást tevő pilóta egyszerre érje el az Ellenőrző Pontot a meghibásodott GPS-el rendelkező pilótával és a GPS-ük helyesen mentse le az adatokat.

5.1.3. 1 óra büntetés jár minden olyan versenyzőnek, akik bármilyen 2 egymást követő Ellenőrző Pontot hibáztak el.

5.1.4. A nap leggyorsabb ideje a legrövidebb általános idő. Ez azt jelenti, hogy a legrövidebb idő büntetésekkel vagy azok nélkül. Bármilyen ellentmondás esetén a döntés a verseny igazgatóit Mihai Concioiut (+4 0730-909.955) és Oliver Renzlert (+4 0730-909.968) illeti, miután meghallgatták minden résztvevő fél álláspontját.

5.1.5. A NAP MAXIMÁLIS BÜNTETÉSEI:

– 70% a nap leggyorsabb általános idejéből, ha a verseny befejezésekor az útvonalnak kevesebb mint a fele lett megtéve.

– 50% a nap leggyorsabb általános idejéből, ha a célvonal nem volt átlépve a verseny befejezésekor, de az útvonalnak több mint a fele meg volt téve.

– 30% a nap leggyorsabb általános idejéből, ha a célvonal át volt lépve.

Abban az esetben, ha a versenyzők eltévednek, meghibásodik a GPS stb.: a fenti előírások alapján, a maximális büntetés lesz kiróva melyhez hozzáadódik a leggyorsabb sportoló futamideje.

5.2. ADVENTURE

5.2.1. Nincsenek megadott útvonalak. Azonban a részletes térképen fel vannak tűntetve az összes lehetséges útvonalak és az Ellenőrző Pontok. A versenyzőknek el kell érniük minél több Ellenőrző Pontot, mindegy, hogy milyen irányból.

5.2.2. A csapatban való indulás kötelező. Magukkal KELL vinniük egy feltöltött mobiltelefont, amely megfelelő számú hívóegységgel rendelkezik.

5.2.3. Minden Ellenőrző Pontnál fényképet kell készíteni a szervezők által megszabott “az Ellenőrző Pontra jellemző kép”-hez megadott alannyal. A fényképnek tartalmaznia kell az alanyt + a csapat összes tagját + a csapat összes ATV-jét + a fényképész hüvelykujját. Az érvénytelen fényképek az Ellenőrző Pontok elhibázásával érnek fel.

5.2.4. Minden Ellenőrző Pontnál a csapat egyik tagjának egy SMS-t kellene küldenie a szervezőknek (0040-730-909956) az elért Ellenőrző Pont számával (biztonsági okokból!). A csapat egyik tagja által a szervezőknek minden egyes Ellenőrző Ponttól elküldött minden SMS-ért a csapat 3 perc jutalmat kap.

5.2.5. Egy csapat eggyütt marad a nap kezdetétől a végéig. Minden csapattagnak eggyütt kell maradnia az aznapi startvonaltól a célig, még akkor is ha csak egy ember sebesült meg vagy egy ATV hibásodott meg. A csapat csak a következő nap bomolhat fel, a csapattagok pedig más csapattal indulhatnak még akkor is, ha abban a csapatban több mint 3 jármű vesz részt. A feloszlott csapatot kizárják a versenyből. Bárkit kizárnak  a versenyből, aki elhagyja csapatát még mielőtt a szervezők a segítségükre sietnének vagy mielőtt átlépik a célvonalat. Egy csapattag csak abban az esetben hagyhatja el társait, ha a szervezőknek akar telefonálni segítségért (és megadni nekik a GPS koordinátákat). Azután minden csapattagnak a szervezők útmutatásait kell követnie. Bárki, aki nem követi a szervezők útmutatásait a jövőben nem iratkozhat fel többet a VADÁSZD A FARKAST-ra (hacsak tettére elfogadható magyarázatot nem ad írásban).

5.2.6. Az ADVENTURE versenyzőinek egy adott pontszámot kell elérniük minden nap Kisbánya (Băișoara Munte) különböző részein. Az Ellenőrző Pontok értéke pontokban van kifejezve. A versenyzők ideje behatárolt, egy bizonyos délutáni óráig, amíg mindenki pontokat gyűjthet kívánsága szerint. A nehezen elérhető Ellenőrző Pontok pontbeli értéke nagyobb. A megadott idő letelte után nem lesz számításba véve egyetlen Ellenőrző Pont elérése sem, a versenyzőknek pedig vissza kell térniük a startvonalhoz. A beérkezési idő akkor számít, ha több versenyző ért el azonos pontszámot. Ebben az esetben a gyorsabb versenyző 1 pont jutalmat kap minden második gyorsabban megtett perc után.

FELELŐSSÉG

Az eseményen való részvétel a versenyzők felelősségére történik. Bármilyen baleset esetén a szervezők nem vállalnak felelősséget semmilyen sérülés vagy meghibásodás miatt, melyet a versenyzők vagy járműveik szenvednek el. Minden versenyzőnek alá kell írnia egy nyilatkozatot, amelyben felelősséget vállal az általa vagy más személyek által okozott károkért, teljes felelősséget vállalva baleset esetén. A szervezők fenntartják jogukat az útvonal és a program bármikori megváltoztatására. A versenyzőknek tisztában kell lenniük az ATV/Quad/UTV/Enduro vezetésének veszélyeivel és, hogy a versenyek ennél még veszélyesebbek vagy éppen életveszélyesek.

GO TOP

Másodpilótát keresek

Az érdekelt versenyzők Európa szerte találhatnak más érdeklődő sportolókat, akikkel a Kolozsvárra (Cluj-Napoca) való utazás költségeit megoszthatják.

A szervezők az érdeklődők tudomására hozzák, hogy az ATV-k/Quad-ok/UTV-k kamionos szállítása 250-400 Euro ellenében lehetséges, a rendeltetési hely függvényében (oda-vissza). A versenyzők pedig utazhatnak repülővel is mint pl. a www.wizzair.com.

Írj egy e-mailt az info@hunt-the-wolf.com címre és a kérésed itt tesszük közzé.